Taskforce herkansers afstuderen – project langstuderen

25 apr 2017

Deze interventie van het domein Business Finance & Law is ontstaan na de positieve ervaringen van het project van CRB. Task Force is speciaal voor studenten die een onvoldoende hebben gehaald voor hun afstudeeropdracht en voor studenten die voor de eerste keer hiermee bezig zijn en vastlopen. Bij Task Force werken studenten los van hun opleiding in speciale afstudeerteams een aantal weken aan een plan van aanpak of aan hun afstudeeropdracht. Tot zover de praktische invulling. Nu de crux. Task Force draait om discipline en structuur en is allesbehalve vrijblijvend. Studenten moeten iedere week voortgang boeken en dit laten zien. Een deadline missen is geen optie. In ruil voor hun inspanningen, krijgen de studenten alle begeleiding en ondersteuning die ze nodig hebben, inhoudelijk én praktisch. Zo is er een begeleider voor onderzoekvaardigheden, een begeleider voor het inhoudelijke gedeelte en een begeleider die helpt op het gebied van taal. En dan staat er ook nog een coach klaar om studenten te helpen op alle overige vlakken, van het maken van een planning tot het bespreken van problemen in hun persoonlijke leven. Kortom, de combinatie van structuur, discipline en begeleiding is de kracht van Task Force.

 

Wat is het werkende principe?

Sociale en academische binding

Doel & doelgroep

Bevorderen van het afstuderen met behulp van structuur en aandacht.

Belangrijkste randvoorwaarden
  • Instellen van speciale afstudeerteams, los van de opleiding.
  • Beschikbaarheid formatie en lokalen.

Belangrijkste opbrengsten

Meer studenten studeren af met diploma.

Student: Jeremy Huchshorn, Bedrijfskunde MER

“Ik heb een jong gezin en een baan en toen mijn plan van aanpak voor de elfde keer werd afgekeurd, werd het mij even te veel. Ik zag het niet meer zitten. De Task Force was precies wat ik nodig had: persoonlijke begeleiding. Ik wist weer waar ik aan toe was. Mijn nieuwe plan van aanpak stond in no-time op papier.”

Begeleider: Danijela Bajlovic, domein Business, Finance & Law

“Wij zorgen voor de begeleiding, zij moeten leveren en voortgang boeken. Iedere week weer.  Daar zitten wij bovenop. Komt een student niet opdagen, dan krijgt hij of zij direct een telefoontje. Mist een student te vaak een deadline, dan heeft dat consequenties voor zijn of haar deelname. In het begin is de discipline die wij van de studenten eisen even wennen, maar uiteindelijk zijn de meeste studenten enthousiast over de aanpak.”

Bewijsmateriaal

Nog niet beschikbaar

 

Bron

http://nieuws.inholland.nl/download/263874/boekjelangstudeerdersophetjuistespoor.pdf

Documenten

Vragen of opmerkingen

Contactpersoon: Danijela Bajlovic

Onderwijsinstelling
Hogeschool Inholland

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Delen

Laat een reactie achter