Spirit Class

25 apr 2017

De Spirit Class helpt studenten om, samen met andere studenten, weer in beweging te komen. Om weer in verbinding te komen met de hogeschool en met studiegenoten. Om persoonlijke blokkades te overwinnen, drijfveren helder te krijgen, inzicht te krijgen in hun eigen motivatie en het heft in eigen hand te nemen. En om de juiste keuze te maken voor hun toekomst, binnen of buiten de hogeschool. Spirit Class is in eerste instantie aangeboden door Spirit Coaching & Training. Inmiddels hebben BFL en GSW interne docenten die getraind zijn in deze vorm van groepsbegeleiding.

Concreet: de Spirit Class is een down-to-earth training die bestaat uit een reeks van bijeenkomsten met persoonlijke gesprekken en waardevolle oefeningen. Om een idee te geven een paar oefeningen die in Spirit Class aan bod komen:

  • Vul samen met andere studenten jouw kernkwadranten in, leg deze op de grond, ga erop staan en voel wat het met je doet.
  • Maak associatiekaarten: wie ben je nu en wie zou je willen zijn?
  • Teken jouw levenslijn en loop deze denkbeeldig af. Welke obstakels ben je tegengekomen in het verleden? Waar sta je nu en hoe ziet het eruit als je de toekomst inloopt?

Wat is het werkende principe?
Sociale binding, ontwikkeling focus

Doel & doelgroep

Studenten komen weer in verbinding met zichzelf en met de opleiding en leren daardoor de juiste keuzes te maken in hun leerproces.

Belangrijkste randvoorwaarden

Docenten zijn gemotiveerd en zijn getraind in de werkwijze van spiritcoaching&training.

Belangrijkste opbrengsten

Uit onderzoek van Taufik (2016) blijkt Spirit Class te leiden tot reductie van het aantal langstudeerders.

Studenten komen in beweging en krijgen inzicht in eigen motivatie, overwinnen blokkades en komen weer in verbinding met de hogeschool en met studiegenoten.

 

Student: Naomi Aboeka, Social Work:

“In de Spirit Class heb ik ontdekt dat ik blokkeer omdat ik bang ben om fouten te maken. Ik heb geleerd om dit van mezelf te accepteren en mezelf toe te staan dat ik af en toe een fout maak. Ik heb veel gehad aan de andere studenten. Ze hebben mij geholpen met het invullen van de kernkwadranten en doordat zij ook met problemen worstelden, voelde ik mij minder alleen.”

Begeleider: Rianca van den Berkmortel, domein Gezondheid, Sport en Welzijn:

“De Spirit Class helpt studenten om ruis, die wordt veroorzaakt door twijfel, onzekerheid en zorgen, te laten verminderen. Het helpt studenten om weer in hun kracht te komen. Om weer focus te krijgen op afstuderen en op hun toekomst.”

Bewijsmateriaal

Taufik, D. (2016). Project Langstuderen Inholland: onderzoeksresultaten Spirit Coaching, Interne publicatie Inholland.

Bron

http://nieuws.inholland.nl/download/263874/boekjelangstudeerdersophetjuistespoor.pdf

Documenten

Vragen of opmerkingen

Contactpersoon: Irene Witteman

Onderwijsinstelling
Hogeschool Inholland

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Delen

Laat een reactie achter