Jobcoaching STEP2 – project langstuderen Inholland

25 apr 2017

Als een student heeft besloten om met de studie te stoppen, kan het moeilijk zijn de volgende stap te bepalen. Langstudeerders die hier tegen aan lopen, kunnen terecht bij een jobcoach. Om te herontdekken wat ze echt willen. Waar ze warm voor lopen. En wat blijkt: de twijfel verandert vaak snel in nieuwe energie. Soms is één gesprek al genoeg, maar meerdere gesprekken behoren ook tot de mogelijkheden. Iedere student heeft namelijk recht op drie gesprekken, waarvan één tijdens de studie en twee nadat hij of zij daadwerkelijk is gestopt. De jobcoaches zijn externe coaches met up-to-date kennis van de arbeidsmarkt en ervaring in het coachen van mensen om de weg erheen te bepalen. Er is ook een speciale site ter ondersteuning: step2.inholland.nl.

Wat is het werkende principe?

Het gaat om verbinding leggen met de student, niet loslaten tot de student weer grip op de toekomst heeft. Zie ook de Good Practice: Programma Langstuderen Inholland.

Doel & doelgroep

De student krijgt weer grip op zijn toekomst na het beëindigen van de opleiding.

Belangrijkste opbrengsten

Student ervaart hulp bij het formuleren van een nieuw perspectief voor de toekomst.

Student – Josien Kooman, Pabo:

“Voordat ik ging stoppen werd ik lamlendig en inactief. Wat ik fijn vond aan de jobcoach is dat hij mij echt weer actief heeft gemaakt. Dat ik eropaf moet gaan en solliciteren naar die baan. Dat heb ik gedaan en toen werd ik aangenomen.”

Arthur Pop, jobcoach, USG Restart:

“Als een student echt nog niet weet wat hij wil, dan gaan we eerst bij het begin kijken. Wat vind je nou eigenlijk leuk? Wat past bij jou? Wat vond je wel leuk in je opleiding of tijdens je stage?”

Bewijsmateriaal

Taufik, D. (2016). Project Langstuderen Inholland: onderzoeksresultaten STEP2, Interne publicatie Inholland.

 

Bron

http://nieuws.inholland.nl/download/263874/boekjelangstudeerdersophetjuistespoor.pdf

Documenten

Vragen of opmerkingen

Contactpersoon: Jacqueline Hoogenboom

Onderwijsinstelling
Hogeschool Inholland

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Delen

Laat een reactie achter